top of page

Calamiteitenkaart

Bijgewerkt op: 24 aug. 2018

De hulpdiensten in de Ronde Venen beschikken over een kaart waarop het plassengebied in sectoren is verdeeld, de Brandweer werkt hiermee. Kun jij zien in welke sector jouw legakker zich bevindt?

Uitleg calamiteitenkaart

Er is een speciale kaart ontwikkeld van de Vinkeveense plassen die door de hulpdiensten wordt gebruikt wanneer er sprake is van een noodgeval. Het is eigenlijk gewoon een plassenkaart, maar er zit een speciaal raster over heen. Deze kaart is voor de hulpdiensten handig en praktisch om mee te werken.

Op deze plassenkaart staan allemaal rode lijnen die samen vakken vormen met nummers er in. Er zijn centrale punten uitgekozen in het plassengebied waar vanuit de vakken zijn opgesteld. Een voorbeeld van een centraal punt is de starttoren. De lijnen van de vakken volgen de natuurlijke lijnen zoals de brug van Klinkhamer en de brug van de provinciale weg. Deze kaart is niet moeilijk te begrijpen.

De vakken hebben allemaal een nummer gekregen. Deze nummers zijn voor de hulpdiensten erg belangrijk. Wanneer er hulp nodig is en er gebeld wordt met 112 is het belangrijk dat er aangegeven wordt in welk vak men zit. Het is ideaal als het nummer van het vak door gegeven wordt bijvoorbeeld ‘P1’ en ook of dit bijvoorbeeld aan de oostkant van het vak is. Alleen het nummer doorgeven van het vak is ook al prima. Het is handig om zoveel mogelijk duidelijke informatie te geven aan de meldkamer waar je precies bent. De hulpdiensten hoeven dan al een heel stuk minder te zoeken.

Op het moment dat u niet per auto bereikbaar bent voor de ambulance wordt door de meldkamer de boot van de brandweer gealarmeerd om de ambulance bij u te krijgen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Legakkers in het nieuws

De BVVL en de Vinkeveense legakkers komen regelmatig in het nieuws. Vooral lokale bladen houden ons op de hoogte. Dit overzicht kan niet compleet zijn. Mocht u een nieuw berichtje over dit onderwerp t

Algemene Ledenvergadering

1 mei 2023 Op donderdag 20 april 2023 vond in café-restaurant Bon de jaarlijkse BVVL - Algemene Ledenvergadering plaats. Na de gemeentelijke inloopmomenten op 19 april -waar het eerste concept Bestemm

Comentarios


bottom of page